Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Κι όμως είμαι ακόμα εδώ...

Μετά από, σχεδόν, 3 μήνες απουσίας από τη μεγάλη αυτή παρέα των bloggers, είμαι πάλι εδώ. Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό το διάστημα σκεφτόμουν μήπως θα πρέπει να "αποχωρήσω"... ησύχως! Σαν ένας ακόμη "αδύναμος κρίκος". Κι όμως είμαι ακόμα εδώ!
Το βραδάκι του Σαββάτου είχα βγει για ποτάκι με καλούς φίλους. Η παρέα... ανάμικτη. Κάποια στιγμή "έπεσε" στο τραπέζι και το καυτό θέμα των ημερών μας. Όχι! Δεν είναι η κρίση της οικονομίας! Άλλωστε εμείς φτωχαδάκια είμαστε... τί έχουμε, τί θα χάσουμε;!!! Άλλο είναι το καυτό θέμα της εποχής που διανύουμε. Τουλάχιστον για την γενιά των 30άρηδων. Οι διαπροσωπικές σχέσεις! Γιατί η εποχή μας είναι εποχή της αποξένωσης και της μοναχικότητας; Τί φταίει; Γιατί πλέον οι περισσότεροι κάνουν οικογένεια στα 35 τους... και ΑΝ κάνουν; Ποιά η ευθύνη του αντρικού και ποιά του γυναικείου φύλου σε όλο αυτό το θέμα;
Τα συμπεράσματα που βγήκαν είναι:
1. Οι γυναίκες από τότε που ανεξαρτητοποιήθηκαν οικονομικά, επειδή οι συνθήκες των καιρών μας το απαιτούν, "έχουν χάσει λίγο την μπάλα".
2. Εμείς, οι άντρες, από την άλλη μεριά, γίναμε περισσότερο "μαλακούληδες" επειδή φοβηθήκαμε τον δυναμισμό που απέκτησαν οι γυναίκες ή μείναμε το ίδιο "μαλακοί", αλλά επειδή οι γυναίκες "ανέβηκαν" στην κλίμακα του δυναμισμού, φαίνεται ότι εμείς "πέσαμε".
3. Πρέπει επιτέλους να επιστρέψουμε στους καιρούς που ο άντρας ήταν ο κυνηγός και η γυναίκα το θήραμά του. Και εδώ θα πρέπει να τονίσω ότι και ο γυναικείος πληθυσμός της παρέας συμφώνησε.
Καλή εβδομάδα και καλό μήνα σε όλους...
Υ.Γ. Φίλε Αντώνη καλώς όρισες στο διαδικτυακό χώρο. Καιρός ήταν βρε αγόρι μου!

10 σχόλια:

Ελευθερία Αραβανή είπε...

είναι ένα θέμα που και εγώ το συζητάω πολύ τον τελευταίο καιρό...είναι κι άλλοι πολλοί οι λόγοι μαζί με αυτούς που αναφέρεις σωστά..ένα μόνο θα αναφέρω ότι πλέον ενηλικιωνόμαστε στα 34-36!!!

καλό βράδυ, ενδιαφέρουσα ανάρτηση..

manolito είπε...

Είναι πολλοί οι λόγοι... συμφωνώ. Νομίζω, άλλωστε, ότι δεν μπορούμε να βρούμε όλα τα αίτια. Είναι λυπηρό, όπως και να έχει το πράγμα... Να είσαι καλά Ελευθερία μου!

Σοφία είπε...

Έλα; Ζεις; Και είχα αρχίσει να 'χω αμφιβολίες!!!
Τι μου θύμησες τώρα! Ατελείωτες συζητήσεις, τρελές οινοποσίες και κανένα συμπέρασμα! Μου 'χετε λείψει ρε γαμ...
Πολλά φιλάκια Manolito μου!
Καλώς ήρθες Αντωνάκη μου on board!

DR PAKO® είπε...

Καλώς τον και από εδώ!
Νομίζω πως δεν χρειάζεται να τονίσω πως με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο! Εχω γράψει και σχετικά, πριν λίγους μήνες! Είχα κάνει τότε θέμα το ότι... πλέον έχουν και οι γυναίκες @ρχίδι@! (να με συγχωρήσουν οι κυρίες κυρίες αναγνώστριες).
Ελπίζω πάντως, να μην ξέχναμε πως από αυτά, έχουμε κι εμείς!
Να περνάς καλά και τα λέμε από κοντά την Πέμπτη!!!

Υ.Γ. : Αντε και είχα αρχίσει να ανησυχώ... όχι για σένα, αλλά για το Σοφάκι! Ζει? Βρε, βρε... :)

Σοφία είπε...

Να με συγχωρέσουν κι εμένα οι αναγνώστες, το κακό όμως δεν είναι ότι έχετε, αλλά ότι κάποιες φορές το ξεχνάτε ότι έχετε!
Sorry για την παρέμβαση Μανώλη μου, αλλά εσύ ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ!
Φιλάκια!

manolito είπε...

@dr pako®: Θα προσπαθήσω φίλε να έρθω από το bliss. Να γνωριστούμε κι από κοντά... Χαίρομαι που οι απόψεις μας συμβαδίζουν και πέρα από τις μουσικές προτιμήσεις!
Υ.Γ. Να ξέρεις ότι το Σοφάκι είναι η αδυναμία μου ή αν θέλεις... το "πουλέν" μου!!!

@Σοφία: Σε περιμένω πάνω να κανονίσουμε οινοκατάσταση και τις γνωστές μας συζητήσεις. Θα συμφωνήσω μαζί σου, δυστυχώς... Είναι "μερικοί" που το ξεχνάνε και χαλάνε και την πιάτσα.

Αννα είπε...

Ευχαριστη η εκπληξη να δω πάλι αναρτηση σου Μανώλη!!!
Και θέμα που το συζητάμε πλέον συνεχώς..Θα συμφωνήσω μαζι σου...
Θα τα πουμε..Πολλα φιλακια!!!

manolito είπε...

Όπως είπα Άννα μου, είναι το "καυτό" θέμα της εποχής μας. Κι εγώ χαίρομαι που είμαι και πάλι στην παρέα σας...
Καλό απόγευμα!

VagSiok είπε...

Φιλε ολοι περνάμε τις φάσεις μας..
Πυκνότερα ή πιο αραιά εδω τριγυρω είμαστε ολοι και τα λέμε..

ΥΓ:Οσο για το οικογενειακο θέμα που εβαλες.. αλλος ενας λογος ειναι νομίζω οτι οι περισσοτεροι αντρες πλέον ξεμπερδευουν απο σχολές-στρατούς-ευρεση δουλειάς κοντα στα 30.. οποτε λογικό μου φαινεται να παντευονται αργότερα..

? είπε...

πολύ καλό το θεματάκι. Νομίζω ότι για το 3. αλλά και γενικότερα φταίει λίγο και το διαδίκτυο.Καλό σαβ/κο!